Friday, 2 November 2012

‘Junior Biker Build-Off’ op Bigtwin Bike Show in Rosmalen


‘Junior Biker Build-Off’ op Bigtwin Bike Show in Rosmalen

PERSBERICHT
02 november 2012

Tijdens de Bigtwin Bikeshow & Dealer Expo in Rosmalen van 9 tot en met 11 november 2012 organiseert Tweewieler Academy samen met Barselaar Auto & Motortechniek de “Junior bikers build off”. Twee teams hebben zich al aangemeld, Het Koning Willem1 College uit ‘s Hertogenbosch en het Alfa College uit Hoogeveen.
 
Johan de Groot, Vocor Tools en Peter vd Barselaar

Deze twee ROC’s motorfietstechniek gaan met hun leerlingmonteurs de strijd aan om tijdens de beurs in korte tijd de mooiste custom bike te bouwen. Hiervoor krijgen de teams de beschikking over een compleet ingerichte werkplaats gesponsord door Vocor International B.V. uit Geldermalsen. Er staat een compleet plaatwerkstation met onder andere een Engels wiel, zetbank, lasapparaat en genoeg materiaal om een vette custom bike te bouwen. De firma Highway Hawk heeft een uitgebreid assortiment custom parts ter beschikking gesteld waar de jonge custom bike builders gebruik van mogen maken.

Jaap Bakker, Highway Hawk

Om op zondagmiddag het eindresultaat tot een waar spektakel te maken, worden de teams bijgestaan door het team van Saints & Sinners voor een spectaculaire paintset met pinstriping. De twee motoren, een Honda en een Suzuki, zijn beschikbaar gesteld door Bart’s  Motorshop uit Kaatsheuvel en Tweewieler Academy.   

Het publiek gaat bepalen welk team de mooiste bike heeft gebouwd en met de prijs naar huis gaat. Zondag om 14.00 uur gaan we beide bikes veilen. Iedereen mag mee bieden! We starten met een bedrag van €100,-. De opbrengst van de bikes gaat naar de deelnemende scholen, zodat ze hier gereedschap en andere leermiddelen van kunnen kopen.

No comments:

Post a comment