Wednesday, 14 November 2012

2013 Ducati Diavel Strada


Ducati sluit 2012 af met een positief financieel resultaat en heeft haar 2013 modellen in Milaan onthuld.
 Speciale touring georiënteerde Diavel Strada onthuld.
EICMA 2012

Claudio Domenicali

Gabriele Del Torchio

2013 Hypermotard & Hyperstrada
2013 Ducati Diavel Strada
Een verrassende entree voor de Diavel familie komt in de vorm van de nieuw Diavel Strada. Het geavanceerde nieuwe model, speciaal ontworpen voor lange reizen, is af fabriek uitgevoerd met tour-vriendelijke accessoires die de hele dag optimaal rijcomfort bieden voor zowel de rijder als de passagier.De motor is verder uitgebreid met touring- comfort en functionaliteit, het zorgvuldig ontworpen windscherm past moeiteloos bij de strakke lijnen van de Diavel en biedt een betere bescherming tegen de wind. De rijhouding voor lange afstanden is verder verbeterd door het hogere stuur dat dichterbij de rijder is geplaatst en het grotere comfortverhogende zadel is voorzien van verbeterd schuimstof. De toevoeging van verwarmde handvaten onderstreept verder de aandacht voor de rijdervriendelijke details en de grotere dynamo voorziet ook de twee extra handige 12 volt aansluitingen voor verwarmde kleding of navigatie accessoires.

De zit van de passagier is ook verbeterd door de ontspannende rugsteun en vertrouwenwekkende handsteunen. De Diavel’s wens voor touring functionaliteit is elegant opgelost met stijlvol ontworpen zijkoffers die tot de standaard uitrusting behoren tezamen met de herziene voetsteunen voor de passagier en de achter verlichting. De Diavel Strada komt uit in een elegante race titanium kleurenschema met een racing black frame, zwarte wielen en zijkoffers.
Rho (Milaan), 14 november 2012 – Volgens de traditie van het presenteren van haar nieuwe motorfietsen op de EICMA International Motorcycle Show in Milaan heeft Ducati officieel haar complete 2013 gamma onthuld. De nieuwe en innovatieve modellen zijn een resultaat van de genialiteit en creativiteit van Ducati's talentvolle ontwerpers en ingenieurs. Al deze nieuwe modellen staan klaar om de aandacht van het aanwezige publiek te krijgen op de EICMA 2012. De 77e editie van de International Motorcycle Show in Milaan vind plaats in het indrukwekkende Rho Internationale Beurs complex van 15 tot 18 november.
De presentatie van Ducati’s 2013 gamma vond plaats in het Milano-Rho Fair Auditorium en bood CEO van Ducati Motor Holding, Gabriele Del Torchio, de gelegenheid om het publiek toe te spreken. Tijdens de persconferentie legde hij de internationale marktsituatie en het zakelijke succes van 2012 uit van de in Bologna gevestigde fabrikant. Ondanks de wereldwijde markt situatie en de economische problemen, heeft Ducati zowel in marktaandeel, productie en verkoop volumes de groeiende trend voortgezet. Dit bevestigt de sterke positie van het bedrijf, welke wordt onderstreept door de recente overname door de Audi-groep. Mede door hun inzet zal Ducati’s  structuur en organisatie verder verbeteren waardoor het met een positieve en zelfverzekerde houding de toekomst ingaat.

"Sinds 2007 hebben we alleen maar “rood” gezien op het kuipwerk van onze motorfietsen", aldus Gabriele Del Torchio, CEO van Ducati Motor Holding, tijdens de persconferentie. "Het ziet er naar uit dat Ducati's recordomzet van 2011 20% verder toeneemt door 2012 te sluiten met meer dan 44.000 geregistreerde motorfietsen. Ons marktaandeel is gegroeid van 2,4% in 2006 naar 5,2% in 2012, met een groei van meer dan 10% van het aandeel in wat wij noemen de ‘Ducati relevante markt’. Ducati is nog mondialer geworden. Ongeveer 9 van de 10 geproduceerde motorfietsen uit de in Bologna gevestigde Borgo Panigale fabriek is bestemd voor buitenlandse markten. De VS is momenteel onze beste markt met het bereiken van een constante groei van twee cijfers. In andere geografische gebieden zoals het Verre Oosten en Latijns Amerika doen wij grote investeringen en behalen wij veelbelovende resultaten, deze gebieden moeten hun volledig potentie nog bereiken”
"Met de komst van de nieuwe aandeelhouders is Ducati in sterkere handen dan ooit. Onderdeel zijn van de Audi-groep zal zeker bijdragen aan Ducati's groei en uitbreiding. Deze overname bevestigt de waarde van iedereen die in ons bedrijf werkt, de waarde van het Ducati merk en van de in het verleden behaalde resultaten.”

"De EICMA is de beste gelegenheid om onze nieuwe modellen te presenteren. Ik ben bijzonder trots op de nieuwe Hypermotard als aanvulling op de rest van onze 2013 modellen. De kwaliteit van onze 'emotionele aantrekkingskracht', die steeds belangrijker wordt in de huidige competitieve omgeving, is slim gecombineerd met onze onmiskenbare Italiaanse stijl. De geavanceerde technologie die gebruikt wordt in onze nieuwe 2013 modellen bevestigt dat Ducati een product georiënteerde onderneming is en blijft. Ontwikkeling en innovatie zijn de mijlpalen van onze groeistrategie."
"Ook is besloten om de Diavel familie uit te breiden met de Diavel Strada. Uitgerust met koffers, groot scherm en een herziende meer rechte rijpositie. Ook de Diavel is nu klaar om rijders te vermaken tijdens langere ritten buiten de stad."


(Source: Ducati)

No comments:

Post a comment