Monday, 29 October 2012

Gert Vanzeir uit Genk (B) wint H-D Forty-Eight - Art Custom-competitie 2012


Gert Vanzeir uit Genk (B) wint splinternieuwe Harley-Davidson Forty-Eight als winnaar van Art of Custom-competitie 2012
 
Belgische designer bezoekt thuisbasis motormerk en woont onthulling bij van eigen tankontwerp

 Gert Vanzeir (rechts) krijgt de felicitaties van Ray Drea,
                                Vice President en Director of Styling bij Harley-Davidson
Rijswijk, 29 oktober 2012 - Harley-Davidson® viert het einde van zijn Art of Custom-competitie met de uitreiking van een splinternieuwe Harley-Davidson Forty-Eight®. De Belgische designer Gert Vanzeir is de winnaar van de wereldwijde wedstrijd. De Harley-Davidson Forty-Eight die Vanzeir wint, is uitgerust met zijn eigen ontworpen benzinetank.Gert Vanzeir met zijn eigen ontwerp van de benzinetank
Het ‘King Skull Black’-ontwerp van Vanzeir versloeg drieduizend concurrenten uit zestien landen die deelnamen aan de Art of Custom-competitie. Daarin zocht Harley-Davidson naar jonge artiesten die hun inspiratie konden loslaten op de iconische Harley-Davidson-benzinetank.
Vanzeir was te gast op de thuisbasis van Harley-Davidson in Milwaukee, Wisconsin. In het Harley-Davidson Museum werd hij in de bloemetjes gezet voor zijn overwinning en kon hij alvast een blik werpen op zijn ontwerp. Daarnaast  kreeg hij een persoonlijke toer door het museum (www.harley-davidson.com/museum).

“Ik kan nog steeds niet geloven dat ik deze wedstrijd heb gewonnen”, zegt Vanzeir. “Creativiteit en ontwerpen zijn altijd een groot deel van mijn leven geweest. Ik kan gerust zeggen dat een Harley-Davidson-tank prima dienst doet als canvas. Het bezoek aan Harley-Davidson, het museum en het legendarische stylingteam waren een grote eer. Het tot leven komen van mijn ontwerp op een echte Harley-Davidson-benzinetank was een hoogtepunt. Ik kijk nu uit naar de overhandiging van mijn Forty-Eight en naar de ritten die ik in België ga maken.”


Ray Drea, vicepresident en Director of Styling zei bij zijn ontmoeting met de drie winnaars: “De ontwerpen die jullie instuurden, waren echt geweldig. Dit waarderen we zeer bij Harley-Davidson. Wij ontwerpen inderdaad motoren, maar voor ons is het net zo belangrijk wat de klant er mee doet.” Over de ontwerpen zelf zei Drea: “Het is dezelfde tank, hetzelfde stuk metaal, hetzelfde oppervlak. Toch zijn alle ontwerpen uniek en anders. Dat is de filosofie die customization individueel maakt.”
Vanzeir werd op zijn reis naar de Verenigde Staten vergezeld door twee andere prijswinnaars: Miguel Angel Pulido uit Spanje en Sebastien Agnona uit Frankrijk, die vlak achter Vanzeir eindigden. Ook zij zagen hun droom werkelijkheid worden doordat hun ontwerp was vastgelegd op een tank.      

De inzendingen voor de competitie en iconische tanks uit het verleden zijn te vinden op: harley-davidson.com/tankwall.

 

No comments:

Post a comment