Tuesday, 21 August 2012

HARLEY-DAVIDSON CVO LANCEERT BREAKOUT 2013


HARLEY-DAVIDSON® CVO™ LANCEERT BREAKOUT 2013™

De Hot-Rod Softail®komt met nieuwe lakprocessen en schitterende Turbine Wheels


MILWAUKEE (20 augustus, 2012) – De 2013 Harley-Davidson® CVO™ Breakout™ is een brute, krachtige kilometervreter; een meesterwerk in chroom. Deze Limited Edition Harley-Davidson Custom Vehicle Operations Softail® combineert het eindeloze vermogen van het Twin Cam 110B™-motorblok met een unieke mate van custom details. Je herkent de Breakout uit duizenden dankzij zijn onderuit geplaatste voorvork en zijn schitterende afwerking.

Harley-Davidson CVO-motoren worden gecustomized met exclusieve onderdelen en lakken, en uitgerust met accessoires van Harley-Davidson® Genuine Motor Accessories®. Het CVO-programma wordt vaak gebruikt om nieuwe custom onderdelen en technieken te introduceren voordat ze als losse accessoires worden aangeboden.

Harley-Davidson Styling Manager Kirk Rasmussen vertelt over de ruige Breakout:
"Eerst strippen we de bike helemaal, om ‘m van nul af weer op te bouwen. Stylist Mark Daniels tekende een ruig ogend hotrod-concept en dat werd de basis. Om een compact, gespierd profiel te creëren hebben we de spatborden ingekort tot het wettelijke minimum, zodat de banden meer aandacht trekken. Hetzelfde principe pasten we toe op het dashboard, door het zo klein mogelijk te maken en gebruik te maken van gevlochten staalleidingen als ventilatieleidingen. Dit gaf ons een groter oppervlak voor lak en afwerking, een essentieel element voor de CVO-formule."


De CVO Breakout is opgebouwd rond het Twin Cam 110B-motorblok, een 1800 cc V-Twin die een piekkoppel van 152 Nm genereert en zo de CVO Breakout de beste vermogen/gewichtverhouding geeft van alle huidige CVO-modellen. Met de CVO Breakout tilt Harley-Davidson het lakwerk naar een heel nieuw niveau. Twee kleurstellingen hebben handgepolijste stalen delen op de brandstoftank en de spatborden. Een derde lakoptie is met de hand aangebrachte kantsjablonering. Het handwerk dat vereist is om deze lakonderdelen te creëren maakt elke set bodywerk uniek.

De nieuwe, gepolijste chromen Turbine Wheels vormen eveneens unieke en stijlvolle kenmerken van de CVO Breakout.
"We laten het turbinewiel nog meer opvallen door de spaakranden helemaal door te trekken tot de velg, waardoor de diameter van het wiel groter lijkt", zegt Rasmussen. "Het voorwiel heeft 21 spaken. Ik vind dat de randen op het achterwiel er nogal beangstigend uit zien. De indrukwekkende diameter van het 21 inch-voorwiel met de 130 mm-band en het 18 inch-achterwiel met de 240 mm-band verlenen de motor een stevige proportionele basis."


Andere customdetails op de CVO Breakout zijn de brede voorkant met een mini-koplampnacelle en een verchroomde olietank in gegoten aluminium. Het Softail-chassis simuleert de strakke lijnen van een vintage hardtail-frame, maar maakt gebruik van schokbrekers die horizontaal en verborgen binnen de framerails zijn gemonteerd. Elektronische cruise control, antiblokkeerremsysteem (ABS), keyless starten en het Harley-Davidson fabrieksbeveiligingssysteem zijn standaard op de CVO Breakout.

Belangrijkste CVO Breakout-customeigenschappen

          Het 1800 cc Screamin’ Eagle Twin Cam 110B-motorblok, gecontrabalanceerd en stijf gemonteerd in het frame, heeft een maximaal koppel van 152 Nm bij 3500 tpm. Het motorblok is uitgerust met Electronic Sequential Port Fuel Injection (ESPFI) en Electronic Throttle Control (ETC), en is gekoppeld aan een Cruise Drive zesversnellingsbak. 

          Een Assist & Slip Clutch Pack (koppelingsassistentie en -slipregeling) biedt een slip-functie bij het terugschakelen om de belasting op de aandrijflijn te verminderen en het schakelgevoel te verbeteren, terwijl een nieuw intern ontwerp de levensduur van de koppeling verdubbelt. De hydraulische koppeling is gemoderniseerd om de benodigde kracht op het hendel te reduceren; de vereiste piekkracht is met 10 procent afgenomen en de kracht nodig om de hendel ingetrokken te houden is met 17 procent afgenomen. Tot slot zorgt een nieuwe hendelvorm voor een kleinere grijpafstand en een verbeterde hendelcontrole.

          De CVO Breakout zal worden aangeboden in drie spectaculaire custom-kleurstellingen, elk met een aandrijflijn in Granite-afwerking met poederlak en chroom.

Black Diamond en Molten Silver met Crushed Slate graphics. Deze combinatie biedt gepolijste stalen delen op de brandstoftank en de spatborden waarvoor 10 verschillende stappen nodig zijn tijdens het schuren: allemaal handwerk. Dit begint met korrel 150 en eindigt met korrel 3000, gevolgd door een afsluitende polijstbewerking in drie stappen. Dit secure proces levert een hoogglansafwerking op met details die elk onderdeel uniek maken. Vervolgens worden de kleurelementen aangebracht, gevolgd door enkele lagen candylak en standaard blanke lak die het gepolijste staal laten doorschijnen. Deze bijzondere kleurstelling wordt gecombineerd met een zwartlederen zadel.

Hard Candy Gold Dust en Liquid Sun met Pagan Gold graphics. Deze lakset heeft ook gepolijste stalen delen op de brandstoftank en de spatborden, maar de heldere Candy-laklaag is getint om de gepolijste delen de glanzende Liquid Sun-afwerking te geven. Gold Dust wordt gecreëerd door grote metaalschilfers aan te brengen op een zwarte basis en dit geheel af te werken met de getinte blanke lak. Deze unieke kleurstelling wordt gecombineerd met een zwartlederen zadel.

Crimson Red Sunglo en Scarlet Lace met Hammered Sterling graphics. Om een graphics-effect te creëren op de onderste delen van de brandstoftank en de spatborden wordt Black Candy-lak door kantwerk gespoten dat is aangebracht op een zilveren basiskleur, waarna het wordt afgewerkt met een laag Scarlet Candy-lak. Omdat het kantwerk met de hand wordt aangebracht, zijn er nooit twee onderdelen met exact hetzelfde lakpatroon. Deze kleurstelling wordt gecombineerd met een rijkelijk gedetailleerd bruinlederen zadel.

          De Turbine Wheels met bijpassende remschijven en aandrijftandwiel zijn hoogglans gepolijst en verchroomd.

          De voor- en achterspatborden zijn ingekort tot het wettelijke minimum en tonen zoveel mogelijk van de band. De plaatsing van voorspatbord en beugel zijn uniek voor de CVO Breakout. Het achterspatbord is zo gevormd en geplaatst dat het zo dicht mogelijk tegen de 240 mm brede achterband zit.

          Tot hoogglans gepolijste, uit één stuk gesmede aluminium achterspatbordsteunen. De spatbordsteunen en het ingekorte achterspatbord zijn 2 kg lichter dan de gesmede stalen steunen en afdekkingen gebruikt op andere Harley-Davidson Softail-modellen.

          De brede voorkant zet de voorvorken ongeveer 44,5 mm verder uit elkaar in vergelijking met vorige FX Softail-modellen, zodat er een 130 mm brede voorband tussen past. De volledige voorkant is verchroomd, inclusief de koplamp en de koplamphouder.

          Het zeer platte dashboard zit op een 19 liter brandstoftank, afgewerkt met een glanzende chromen strip. Twee bochtuitlaten en gevlochten leidingen van roestvrij staal komen uit de bovenkant van het dashboard naar voren voor de tankventilatie.

          De gegoten aluminium olietank met enkele rib is afgewerkt in chroom en gepolijst.

          Het leren zadel en de buddyseat in zwart of bruin leer zijn geaccentueerd met een van reliëf voorzien horn-back-alligatorpatroon. Het zadel en de buddyseat bieden goed steun aan de onderrug van de rijder. De buddyseat kan zonder gereedschap verwijderd worden om het lakwerk van het achterspatbord volledig te tonen.

          Het verchroomde stuur zorgt voor een neutrale rijhouding die je lang kunt volhouden en de bedrading is intern weggewerkt voor een strakke look. De geïntegreerde chromen stuurverhoging omvat een montagebevestiging voor het vier inch brede combinatie-instrument met digitale snelheidsmeter, analoge toerenteller en LED-lampjes, dat onder de stuurverhoging wordt aangebracht.

          De stoplicht/achterlicht/knipperlicht zorgt dat de strakke look van het achterspatbord behouden blijft.

          Het Customer Care-pakket bevat een motorhoes voor binnen/buiten met CVO-logo, een gereedschapsset, een microvezeldoekje en een H-D onderlegplaat.

Van de 2013 CVO Breakout zullen er maar zo’n 1900 gebouwd worden.

No comments:

Post a Comment