Thursday, 12 April 2012

Motorrijden is Vrijheid!

Motorrijden is Vrijheid!

In de jaren zestig was motorrijden iets voor mensen die geen auto konden betalen. Tegenwoordig liggen de kaarten anders. Een motorfiets is geen vervoermiddel van A naar B meer. Het is de belichaming van een lifestyle.

Wie is nu die stoere motor rijder die op zondagochtend een leren jas aantrekt om de vrije jongen uit te gaan hangen en over B-weggetjes rijdt?

Het zal u misschien verbazen; maar het zou zo maar de tandarts, bankdirecteur, die succesvolle IT verkoper of uw hard werkende buurman/vrouw kunnen zijn. Heel even schudden zij het dagelijks leven van zich af. Even geen modelburgerschap, even niet de discipline van gezinsverplichtingen, vergaderen, targets halen en de hypotheek aflossen. Het zijn vooral veertigers en vijftigers midden in het leven, die even willen ontsnappen aan de verplichtingen van alle dag, ze gaan op stap, het geluk achterna, vrijheid. Niet benauwd of opgesloten, maar heerlijk in de buitenlucht.

Door ruige televisie series zoals “Sons of Anarchy”, documentaires zoals “Gang Land” en eenzijdige informatie voorziening vanuit de Rijksoverheid wordt de gemiddelde motorrijder opeens neergezet als een ‘outlaw biker’. Onterecht, generaliserend en demoniserend.
Ja, wellicht heeft die motorrijder op het moment dat hij op zijn prachtige, stoere motor zit een rebelse bui, stroomt er even vrijheid, passie en zelfbeschikking door zijn aderen. Anders dan het verlangen om, vrij te zijn en over ‘s heren wegen, door ruig maar bijvoorkeur al wel gebaand terrein te rijden, heeft deze wellicht volgens sommigen in “midlifecrisis” verkerende, motorrijder niet.

Over het algemeen groeten motorrijders elkaar.... Even die linkerhand omhoog als teken van verbroedering. Zij delen immers samen de geheimen van het motorrijden. Dus als u in het vervolg op een mooie zondag in de zomer, als de ‘ outbacks’ van Nederland lokken een groepje motorrijders ziet rijden; Associeer deze motorrijders dan met het gevoel van VRIJHEID!

Aan de 683.050 motorrijders in Nederland, nieuws van ROTS over de bevrijdingsrit op 5 Mei 2012.

"We zijn aan het begin van het seizoen en hebben als afsluiting van vorig jaar de protestbijeenkomst op het Waterlooplein in Amsterdam gehad. Waar we met een kleine 800 man vertegenwoordigd waren. Dit was een mooie dag, die zoals gewoonlijk zonder slag of stoot verlopen is. En Nederland heeft kunnen zien dat daar een heleboel vreedzame motorliefhebbers zijn samengekomen.
Zoals het er naar uitziet gaan we voor dit komende seizoen dezelfde kant uit als afgelopen jaar en daar moet, denken wij, iets aan gedaan worden!

Nu we inmiddels een aantal weken bezig zijn, hebben we al heel wat losgemaakt in ons kleine landje. De berichten stromen binnen en de animo blijkt groter dan verwacht. Het is denk ik voor iedereen duidelijk waar deze rit omgaat en heeft het geen verdere uitleg nodig over het waarom we deze rit gaan rijden. We zullen er hier op deze pagina dan ook geen verdere uitleg aan geven, mede om reden dat iedereen zijn eigen interpretatie heeft over het fenomeen “afgelastingen”. Laat het zo zijn dat iedereen die meerijdt het niet eens is met de afgelastingen en wie thuis blijft gewoon geen zin heeft of het met ons oneens is.

Voor we hier verdere informatie gaan geven, moeten we eerst wat uit de lucht halen.
Dit initiatief is genomen door een stel ONAFHANKELIJKE motorrijders die het nodig vonden dit om bekende redenen op te werpen. Binnen deze groep zitten geen leden van welke MC en/of color club dan ook en deze staan hier geheel buiten. Natuurlijk zullen er mensen zijn die het tegendeel beweren maar wij kunnen jullie met 100% zekerheid melden dat dit niet het geval is. Wij zijn vanuit een clubje deze rit begonnen genaamd ROTS wat staat voor Riders on the Storm, en wij zijn dus geen MC.

Binnenskamers hebben wij 5 mei 2012 in grote lijnen bedacht en aan de meeste clubs zijn al berichten gezonden in de hoop dat deze de anderen ook zou gaan berichten. Door ons zijn ca. 100 mails verzonden en de reacties hierop komen nu binnen.
Er is inmiddels een eerste meeting geweest met enkele vertegenwoordigers van clubs en hebben er zich ook anderen aangemeld vanuit het hele land. Het is wel noodzaak dat eenieder zich meldt, zodat er een inschatting gemaakt kan worden hoe groot de opkomst voor de bevrijdingsrit zal zijn. Voor wat betreft de opstaprit; Ook hier is denken wij niet veel uitleg voor nodig, er gaan een aantal road captains de baan op en op vaste verzamelplaatsen zullen alle rijders op een bepaald tijdstip aan kunnen haken. De groep zal dan ook naarmate de rit vordert groeien en groeien.Er zullen vier hoofdlijnen zijn vanuit elke hoek van Nederland. Het kan dus zijn dat jullie een klein stukje om moeten rijden om bij een opstapplek te komen maar dit kan niet anders.
Je kunt natuurlijk ook op jezelf gaan rijden en de emotie missen, ook dit behoort tot je eigen beslissing. Vergeet niet dat alleen de Road Captains de uiteindelijke centrale verzamelplaats weten en het zou zonde zijn als je er niet bij bent."

                                                   TOT 5 MEI !

reacties kun je sturen aan: info@ROTS-DHC.nl


No comments:

Post a comment