Thursday, 2 February 2012

Nieuwe Harley-Davidson Softail Slim

Nieuw model Harley-Davidson; de Softail Slim


De Nieuwe Harley-Davidson Softail Slim: "De perfecte mix van de klassieke, rauwe bobberstijl en hedendaagse kracht zorgen voor een moderne motorfiets met onmiskenbare na-oorlogse looks"aldus H-D.


Harley-Davidson’s nieuwe Softail Slim; een strakke, gestripte, bike weinig chroom en veel coole retro details. “Het was tijd om het motorblok opnieuw de blinkvanger van de motorfiets te maken,”aldus seniorontwerper Casey Ketterhagen van Harley-Davidson. Een smalle achterband en een kort achterspatbord en je blik zal naar het midden, het motorblok van de motorfiets getrokken worden.”Om de achterkant van de nieuwe Harley-Davidson Softail Slim eenvoudig en strak te houden, heeft de Slim gecombineerde richtingaanwijzers rem- en achterlichten in één. Over de fenderstruts is geen cover gemonteerd waardoor je het gesmede staal en de bevestigingsbouten kan zien. Een dunne zwart leren riem bedekt de naad van de brandstoftank van de Harley-Davidson Softail Slim. Het motorblok is afgewerkt met gepolijste in plaats van chromen deksels en zwarte cilinders. Het voorspatbord is ingekort om de dikke voorband opvallender te maken.


De Harley-Davidson Softail Slim is geïnspireerd op de eigengebouwde customs uit het midden van de jaren 1940 en 1950. Daarbij is gebruik gemaakt van onderdelen uit die periode, zoals ‘t Hollywood-stuur. Het Hollywood-stuur was indertijd een accessoire voor Harley-Davidson modellen met een Springer voorvork.


Andere kenmerken die de retro-look van de Harley-Davidson Softail Slim benadrukken zijn onder andere de zwarte 'Cat Eye'-tankconsole met de oude stijl snelheidsmeter, halve maan treeplanken, een satijnzwart ovalen luchtfilter en zwarte glanzende velgen en wielnaven. De vorm van het solozadel is specifiek ontworpen voor de Harley-Davidson Softail Slim en de bekleding is afgewerkt met een mooi patroon.
“Het zadel geeft je echt het gevoel in de motor te zitten, in plaats van erop,” vertelt Ketterhagen. Het Hollywoodstuur van de Harley-Davidson Softail Slim is laag, iets wat ook aan het basic ontwerp van de motorfiets bijdraagt.
De Harley-Davidson Softail Slim heeft een Twin Cam 103B motorblok, het Softail frame lijkt een hardtailframe, maar heeft twee verborgen schokbrekers. De Harley-Davidson Softail Slim heeft een zithoogte van 650 mm.No comments:

Post a comment