Friday, 17 February 2012

Coyote enige in Frankrijk gelegaliseerde radarmelder

Coyote enige in Frankrijk gelegaliseerde radarmelder■Navigatiesystemen met radarmelders verboden, boete € 1.500,-
■Franse overheid verwelkomt Coyote als belangrijk rijhulpsysteem
■Coyote binnenkort ook legaal in Duitsland

Goed nieuws voor wintersporters op weg naar de Franse Alpen. Hoewel navigatiesystemen met radarmelders in Frankrijk nog steeds ten strengste verboden zijn, heeft Coyote in Frankrijk een status aparte gekregen. Daarmee zijn de radarmelders van Coyote daar als enige volledig legaal. Belangrijk is bovendien dat ook Duitsland het gebruik van de rijhulpsystemen van Coyote binnenkort zal legaliseren.

Het bezit en gebruik van radardetectors in Frankrijk is al jaren verboden. Sinds een recent ingevoerd decreet zijn nu ook de radarinformatiesystemen verboden, wat niet alleen het verbod voor de echte radarverklikkers inhoudt, maar ook voor navigatiesystemen van de bekende merken waarin flitsinformatie is opgenomen. De boete op het gebruik van deze navigatiesystemen in Frankrijk bedraagt € 1.500,-, een flinke strop, zeker voor automobilisten op weg naar een toch al kostbare wintersportvakantie.

Erkend certificaat van legaliteit
Sinds kort zijn de radarmelders van Coyote in Frankrijk als enige volledig gelegaliseerd door de Franse overheid. Dankzij een software-aanpassing geven de Coyote-systemen nu niet langer een radarcontrole op een vaste locatie weer, maar waarschuwen ze gebruikers vanaf nu gedurende langere zones voor dreigend gevaar. Door die aanpassingen voorkomen ze dat bestuurders op één punt op hun rem gaan staan, waarmee ze mogelijk een gevaarlijke situatie voor andere weggebruikers creëren. Dankzij die aangepaste software beschouwt de Franse overheid Coyotes nu als een belangrijk rijhulpsysteem om de verkeersveiligheid op de wegen verder te vergroten.

Voor Coyote-gebruikers is de functionaliteit van de systemen ongewijzigd gebleven. Het is nog steeds mogelijk om andere gebruikers te attenderen op mobiele radars. Waarschuwingen in Frankrijk geschieden nu hoofdzakelijk in (drie) kleurcodes:
 ■ROOD betekent gas terugnemen voor dreigend (radar)gevaar;
 ■ORANJE betekent anticiperen op een gewijzigde verkeerssituatie, bijvoorbeeld een file of een ongeval;
 ■GROEN staat voor veilig rijden.

In Frankrijk onderhoudt Coyote als medeoprichter van AFFTAC (de vereniging van producenten en gebruikers van ondersteuningstechnologieën voor automobilisten) zelfs nauwe contacten met de overheid, om hulpmiddelen voor bestuurders verder te verbeteren en daarmee de verkeersveiligheid verder te vergroten.


Meer info: coyotesystems.nl


No comments:

Post a Comment