Wednesday, 29 February 2012

93.000 bezoekers MOTORbeurs Utrecht

Motorrijdend Nederland ontwaakt massaal uit winterslaap op MOTORbeurs Utrecht 2012


Motorrijdend Nederland is massaal ontwaakt uit de winterslaap op MOTORbeurs Utrecht 2012. De motorkriebels gierden door de lijven van de talloze liefhebbers die in uitgelaten voorjaarssfeer hun eerste rit van het seizoen maakten naar hun jaarlijkse top event in de Jaarbeurs in Utrecht. Parkeren mocht gratis op het door de KNMV bewaakte terrein. Soms was de toevloed van motorrijders zo groot dat een hal van het beurscomplex als extra parkeerlocatie werd opengesteld. Op zaterdag stonden 3.000 motoren geparkeerd op of in het complex.


Het was een gezellige, ontspannen drukte in de zes hallen van het razend populaire event, waar duizenden motoren stonden te pronken, nieuw, gebruikt, allemaal te koop. In hal 12 oogstten de presentaties van de complete merkencollecties van importeurs en de nieuwe modellen wederom veel belangstelling. De beurs  (van donderdag 23 tot en met zondag 26 februari) trok in vier dagen tijd ruim 93.000 liefhebbers.


Bezoekmotief
Uit de enquête onder bezoekers die online een kaartje hadden gekocht blijkt dat de belangrijkste reden om MOTORbeurs Utrecht 2012 te bezoeken respectievelijk waren ‘een dagje uit’, ‘algemene oriëntatie’ en ‘oriëntatie in verband met de aanschaf van een motor’. Ook werden genoemd ‘op de hoogte blijven van nieuwe producten en ontwikkelingen’ en ‘oriëntatie op motorproducten en –diensten’. Van de ondervraagden gaf 91% aan het felbegeerde A-rijbewijs al op zak te hebben en 6% is volop bezig met de opleiding.A-rijbewijs
In totaal 84% bezit een motorfiets: 23% een nieuwe en 77% een occasion. Gevraagd naar het specifieke type waar men momenteel op rijdt werden achtereenvolgens genoemd sport/supersport (34%), toermotor (29%), street/naked bike (12%), custombike/chopper (10%) en allroad/offroad (10%).


Andere motor
Bijna een derde (31%)van de geënquêteerden is van plan binnen twaalf maanden een andere motorfiets te kopen. Een kwart van deze groep kiest voor een nieuwe motor en driekwart geeft de voorkeur aan een occasion. De meest favoriete motortypen op het verlanglijstje zijn: sport/supersport (31%), toermotor (23%), street/naked bike (14%), allroad /offroad(13%) en custom bike/chopper (8%).


Nooit eerder
Andere opvallende uitkomsten: één op de vijf bezoekers had MOTORbeurs Utrecht nooit eerder bezocht en één op de drie bezoekers is lid van een motorclub/toerclub en/of van een belangenorganisatie, zoals de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) of de Motorrijders Actie Groep (MAG).Verkiezingen
Voorafgaand en tijdens de beurs vonden twee verkiezingen plaats. Corine Toirkens uit Geldrop werd op 20 februari gekroond tot Motorvrouw van het Jaar 2012. Luc van Gorp uit het Belgische Gent werd op de laatste beursdag de trotse overall winnaar in de Best Custom Bike verkiezing met zijn zelfgebouwde motorfiets, een prachtige groene chopper met een standaard 650 cc maar tot 880 cc opgepept motorblok.


Motorbeheersing
Behalve van een indrukwekkende hoeveelheid motorfietsen konden de motorliefhebbers op MOTORbeurs Utrecht ook genieten van een grote diversiteit aan motorkleding, laarzen, helmen, banden, onderdelen, gereedschap en informatie over toerisme, verzekeringen en belastingen. De live zelfbouw van motoren op het ‘Men at Work’ paviljoen lokte de liefhebbers van techniek en design. Op het buitenterrein demonstreerde trialspecialist Alex van den Broek zijn motorbeheersing en bij Bovag ‘Try the Bike’ was het constant druk met motorliefhebbers zonder A-rijbewijs, die onder leiding van ervaren instructeurs hun eerste motormeters konden maken.


De editie van 2013 staat op het programma van donderdag 21 tot en met zondag 24 februari 2013.

No comments:

Post a comment