Tuesday, 24 January 2012

Vier dagen motorpassie op MOTORbeurs Utrecht 2012

Vier dagen motorpassie op MOTORbeurs Utrecht 2012  
 

Persbericht
Utrecht, 24 januari 2012

Finalisten Motorvrouw van het Jaar naar circuit van Cartagena


Met het naderen van de datum van donderdag 23 februari, wanneer het startsein wordt gegeven voor de achtste editie van MOTORbeurs Utrecht, begint bij menig liefhebber het motorhart alweer sneller te kloppen. Vier dagen lang, tot en met zondag 26 februari, vinden motorenthousiasten op dit nationale topevenement werkelijk alles over hun passie, nieuwe en gebruikte motoren, onderdelen, kleding, helmen en accessoires, informatie over toerisme en brancheverenigingen. Importeurs introduceren de nieuwste modellen voor 2012. De beurs bruist van de activiteiten en bekende gezichten uit de motorsport grijpen het event aan voor ontmoetingen met fans. De populaire verkiezing van de Motorvrouw van het Jaar is al enige tijd in volle gang. De winnares wordt kort voor de beurs bekendgemaakt. Maar eerst worden de vijf finalisten eind januari stevig aan de tand gevoeld op het circuit van Cartagena in zuid Spanje.


 Na enkele jaren van afwezigheid is tot vreugde van velen Motomondo terug op de beurs. De importeur van MV Agusta en Husqvarna biedt de bezoekers de kans om in hal 12, de Importeurshal, kennis te maken met de eerste modellen van de F3 675 Brutale. Deze driecilinderversie van de F4 maakt de aanschaf van een MV Agusta bereikbaar voor een breder publiek dat hier al jarenlang van droomt. Zo ook de driecilinder versie van de Brutale. In dezelfde stand pronkt de spectaculaire Husqvarna Nuda 900R, een tweecilinder van 900CC, 175 kilo en 100pk. Een echt hebbeding met de looks van een hypermotard en een fraaie, originele lijn die je niet vaak tegenkomt in motorland. Maar uiteraard zijn dit jaar wederom nagenoeg alle nieuwe modellen present en kunnen de bezoekers  weer rekenen op tal van gevarieerde activiteiten.


Trial en ‘Rally Stage’
Ook trialrijder Alex van den Broek maakt zijn rentree. Deze evenwichtskunstenaar pur sang gaf tijdens eerdere edities van MOTORbeurs Utrecht adembenemende demo’s voor een enthousiast publiek. Liefhebbers kunnen tijdens de komende beursdagen hun kans grijpen om onder Alex’ professionele begeleiding mee te doen aan een trial opstap op het buitenterrein.
En wat te denken van de ‘Rally Stage’, de hotspot in hal 10 voor iedereen die droomt ooit eens de Dakar te rijden. De moeilijkheidsgraad te hoog? Geen probleem. In dit paviljoen worden elke dag rally’s belicht die laagdrempeliger zijn, maar minstens zo spectaculair. Organisatoren en rallyrijders vertellen uitvoerig over hun ervaringen en geven tips die belemmeringen zullen wegnemen om deel te gaan nemen. Op zondag vanaf 14.00 uur is de Rally Stage de place to be voor fans van bekende Nederlandse Dakar rijders als Henk Knuiman en Frans Verhoeven. Maar ook nieuwkomers als Marco van Geel en Ronald ter Beek zullen hun verhaal doen.


Podium KNMV
Niemand minder dan Daniel Willemsen, die met liefst negen wereldtitels zijspancross een unieke prestatie neerzette, en tal van andere bekende motorsporters verzamelen zich op het podium van de KNMV in hal 12. Willemsen, ook bekend als ‘Dangerous Dan’ en ‘Blanco Tornado’, is er elke dag voor een Meet & Greet en poseert geduldig voor een foto. Uiteraard komen er veel meer bekende motorrijders naar Utrecht, onder andere op de stand van de TT. In de aanloop naar de beurs verschijnt op de site van MOTORbeurs Utrecht een compleet overzicht met de namen, de data en de stand nummers waar de beroemde motorgezichten kunnen worden gespot.

Motorvrouw
De selectie van de Motorvrouw van het Jaar nadert de ontknoping. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken voor een nieuwe titelhoudster en een ‘runner-up’ onder de vijf genomineerden heeft de vakjury deze gepassioneerde motorrijdsters eind januari naar zuid Spanje uitgenodigd voor een circuittraining op de zeer uitdagende racetrack van Cartagena. Daarnaast wordt hun motorkennis getoetst met pittige vragen over de theorie, de praktijk en de technische kant van het motorrijden. De vakjury velt het oordeel samen met het Nederlandse motorpubliek dat tot en met 10 februari via www.motorbeursutrecht.nl/motorvrouw een stem kan uitbrengen op hun favoriet. Het totaal aantal punten van vakjury en publiek bepaalt de winnares. De nieuwe Motorvrouw wordt beloond met o.a. een reis door Amerika van USA Motorreizen en de runner-up kan zich uitleven op een off-road Ladies Day onder leiding van ex-Dakarrijder ‘Desert Fox’ Arjan Brouwer.

Best Custom Bike
Andere activiteiten tijdens MOTORbeurs Utrecht zijn onder andere de ‘Custom Bike Contest’ in de categorieën streetfighters, choppers, specials en de verkiezing van de overall Best Custom Bike 2012, het ‘Men at Work paviljoen’ van professionele zelfbouwers en Bovag ‘Try the Bike’, voor bezoekers zonder A-rijbewijs die onder begeleiding van een rijinstructeur de eerste motormeters kunnen maken.

Kaartjes met korting
Kaartjes met korting zijn verkrijgbaar in de online voorverkoop, met kans op een VIP Gold Club arrangement voor twee personen voor TT-Circuit Assen van 28 t/m 30 juni 2012. Voor meer informatie zie www.motorbeursutrecht.nl
No comments:

Post a comment