Tuesday, 10 January 2012

Live Bike Engineering bij Blom Motoren

Live Bike Engineering als middel tegen winterslaperigheid


Waar het grootste deel van de Nederlandse motorwereld rond deze tijd van het jaar zich op lijkt te maken voor de winterslaap, doet Triumph World Store Blom Motoren in Leusden (bij Amersfoort) juist het tegenovergestelde. Door in de showroom het publiek live aanwezig te laten zijn bij het opbouwen van de Blom Specials, is er voor de liefhebbers van motoren, techniek en mooie dingen continu wat te doen. Voor de liefhebbers zijn de projecten ook nog eens live te volgen op de live webstream die op de website www.blommotoren.nl draait.


Hans Blom, samen met technisch specialist Peter Bodenstaff verantwoordelijk voor het spektakel, is eigenlijk een beetje verbaasd door de enorme aandacht. “We dachten dat dit een leuke manier voor onszelf zou zijn om de zogenaamde winterslaap volop te negeren. Wat we alleen niet verwacht hadden was dat echt èlke motorrijder het enorm interessant blijkt te vinden en dat er zelfs mensen elke week komen kijken hoe ver we zijn. leukste is dat veel klanten zich er actief mee bemoeien en ideeën geven, dingen waar we echt wat mee kunnen doen. Daarom beginnen we ook niet met een strak schema, maar laten we ons meer leiden door wat we onderweg bedenken.


Gelukkig zijn we niet al te bang aangelegd, als we denken dat de zaag ergens in moet doen we dat ook gewoon. Samen met de bijzondere onderdelen die we bij Hoco Parts halen, kunnen we zo inspelen op hoe het er in de praktijk uitziet, niet hoe je iets op papier gezet zou hebben.  Zo zijn we tot een aantal waanzinnige machines gekomen, die eigenlijk steevast verkocht worden voor we klaar zijn, ze trekken ze nog net niet uit onze handen!”


Het is niet de eerste keer dat het team van Blom een special bouwt. Hans daar zelf over: “De Triumph Thruxton die nu op de brug staat is al de 15e Blom Special die we bouwen, kijk maar eens naar die bizarre uitlaatpijpen in scrambler-stijl, is dat gaaf of wat? Daarachter staat de nieuwe, zelfgebouwde  Triumph Sprint GT-R in het wit te glimmen, over de ultieme reismotor gesproken! De volgende op de lijst is een superspeciale Thunderbird custombike, die gaan we in Evel Knievel-stijl bouwen. We zoeken bij Hoco Parts de mooiste spulletjes uit, maar we hebben zelf ook een enorme zolder met speciale onderdelen en standaardspullen die we kunnen aanpassen. Echt, dit is zo ontzettend leuk om te doen!”


Live Bike Engineering is trouwens niet alleen leuk om te doen en zien, maar het inspireert ook enorm. Blom ziet dat het meer is dan alleen maar kijken: “Nu we midden in de zaak aan de gang zijn met de Specials, zien we opeens dat veel mensen zelf ook besluiten om hun eigen motor te verfraaien. Sinds we bijvoorbeeld veel klassiek uitlaattape gebruiken, verkopen we dat spul opeens enorm veel. Er is dus niet alleen voor ons maar ook voor onze klanten nog zoveel moois te doen tot het weer lente wordt, met die winterslaap rekenen we keihard af!”


Blom Motoren Triumph World Store Leusden.
Website: blommotoren.nl
Tel. 033-463 5449 No comments:

Post a Comment