Thursday, 12 January 2012

Continental lanceert nieuwe website

Nieuwe website van ContinentalBarneveld, 12 januari 2012 – De nieuwe website van Continental is per 11 januari in de lucht. De nieuwe site, www.conti.nl, kenmerkt zich vooral door zijn gebruikersvriendelijkheid: de navigatie is overzichtelijk en eenvoudig. Bovendien beschikt de site over nieuwe functionaliteiten als de Bandenkiezer en een locator voor Continental verkooppunten. Uniek aan de site is dat hij ‘meebeweegt’ met de seizoenen.

De nieuwe website van Continental blinkt uit in overzichtelijkheid: op elke pagina vindt een bezoeker direct zijn weg en krijgt hij nuttige doorklikmogelijkheden. Je kunt als bezoeker ook direct naar de producten: auto-, fiets-, motor- en truckbanden. De lijst met verkooppunten is altijd toegankelijk. Zo wordt de keuze voor Continental banden heel gemakkelijk gemaakt. De nieuwe site is ook geschikt voor online oriëntatie, niet alleen op banden zelf, maar ook op gerelateerde onderwerpen zoals het belang van winterbanden.


Handig

Conti.nl beschikt over een handige ‘Bandenkiezer’. Hier is eenvoudig de geschikte zomer- en/of winterband voor elke auto te vinden. Het is mogelijk om te zoeken op het merk en type auto of op de bandenmaat. Ongeacht de zoekmethode geeft de Bandenkiezer direct aan welke band(en) het meest geschikt is/zijn. Door die banden aan te klikken, komen de specifieke eigenschappen naar voren. Ook de ‘Dealerlocator’ is zeer praktisch. Deze maakt zoeken op postcode/(woon)plaats mogelijk. Verkooppunten in de buurt worden op een kaart én met volledige adresvermelding weergegeven.


Testresultaten

Op de nieuwe site van Continental vervult het ‘Bandeninformatiecentrum’ een belangrijke rol. Hier zijn onder meer testverslagen te vinden van belangrijke consumentenorganisaties als de ANWB en de Consumentenbond. Op dit moment is er bijvoorbeeld aandacht voor de ANWB Winterbandentest 2011, waarbij Continental met twee types winterbanden als beste uit de bus kwam. Het Bandeninformatiecentrum is een uitstekend hulpmiddel voor consumenten die een verantwoorde bandenkeuze willen maken.

Met de seizoenen mee

Wat de nieuwe Continental-site uniek maakt, is het feit dat hij met de seizoenen ‘meebeweegt’. Afhankelijk van het seizoen komen automatisch de meest geschikte banden op de ‘voorpagina’. Op dit moment zijn dat vanzelfsprekend winterbanden. Naarmate het jaar vordert, zal er steeds meer aandacht komen voor de (nieuwe) zomerbanden van Continental. Overigens biedt de Bandenkiezer het hele jaar door alle informatie over zowel zomer- als winterbanden.


No comments:

Post a comment