Monday, 30 January 2012

Clubhuis Hell’s Angels Amsterdam afgebroken

Clubhuis Hell’s Angels Amsterdam afgebroken

De Amsterdamse Hell’s Angels verlaten vandaag hun clubhuis aan de H.J.E. Wenkebachweg in Amsterdam-Oost, de plek waar ze sinds de jaren 70 hebben gezeten. Om 10.30 uur is de sleutel overgedragen aan de gemeente. Die zal het clubhuis vanmiddag afbreken.

Het HAMC A'dam Clubhuis afgelopen zomer
De gemeente betaalde de motorclub 400.000 euro om te vertrekken. Op het terrein komen woonhuizen. De gemeente begint direct met het bouwrijp maken van grond.
De Hell’s Angels hebben nog geen nieuwe plek gevonden. De motorclub had diverse locaties in Diemen op het oog, maar deze zijn allemaal door de gemeente afgewezen. Amsterdam kondigde eerder aan desgewenst advies te geven aan gemeenten in de regio om te voorkomen dat de Angels zich daar vestigen.
Maandag stapt ook Daniël Uneputty (Unu) op als president van de Amsterdamse Hell’s Angels. Hij was dat sinds 2004. Uneputty liet zaterdag weten dat de naam van zijn opvolger intern al bekend is, maar dat de persoon in kwestie dat te zijner tijd zelf wereldkundig zal maken.
Zonder de Hell’s Angels specifiek te noemen, kondigt minister Opstelten (Justitie) maandag in een brief aan de Tweede Kamer aan criminele motorbendes harder aan te pakken. Lokale en landelijke bestuurders slaan samen met politie en het openbaar ministerie de handen ineen om bendes te verdrijven en een einde te maken aan de afpersings- en intimidatiepraktijken, bedreigingen en geweld.

Bron: De TelegraafMotorclubs harder aanpakken

Minister Opstelten wil dat motorclubs harder aangepakt worden. Volgens Opstelten is er sprake van ernstige en hardnekkige problematiek rond de zogenoemde 'outlawbendes'.
De minister wil vooral de Hell’s Angels en het Molukse Satudarah hard aanpakken. Zo moeten burgemeesters die geen clubhuis of evenementen in hun gemeente willen, worden geholpen bij het weren van de clubs.
De brief van Opstelten komt op de dag dat de Amsterdamse Hell’s Angels hun clubhuis moeten verlaten. Vandaag is de gemeente meteen begonnen met de sloop ervan. Op de plek in Amsterdam-Oost komen woonhuizen. De Hell’s Angels kregen 400.000 euro om te vertrekken.
Criminoloog Patrick van Calster, heeft problemen met het plan van Opstelten.
"De Hell’s Angels is een hele oude organisatie met vertakkingen wereldwijd. Het is een way of life. Dat kan je niet zomaar verbieden. Door ze zo te pesten zet je de leden met de rug tegen de muur. En dan maken mensen rare sprongen. Wat zou jij doen als ze je huis van je af zouden nemen? Dit is niet de manier ."

Bron: Editie.nl


No comments:

Post a Comment