Tuesday, 6 December 2011

Motorrijders steunen Rode Kruis 'Serious Request'

INITIATIEF MOTORRIJDERS OM ‘SERIOUS REQUEST’ TE STEUNEN

Oproep via open brief:

“Vorig jaar hebben we een spontane actie gehouden in ons clubhuis en geld ingezameld voor ‘Serious Request’. Dit was een enorm succes en we hebben de actie van het Rode Kruis toen met maar liefst €500,- kunnen steunen.
Zowel uit de club, als onze omgeving en uit de scene kregen we positieve reacties op deze actie. Dit jaar willen we daarom weer mee doen. En met een iets eerdere aankondiging hopen we nog meer mensen enthousiast naar ons clubhuis te krijgen en/of mee te doen.”


“Op donderdag 22 december zal de volledige baropbrengst van onze clubavond gaan naar het Rode Kruis. Daarnaast zal er een pot op de bar staan waar giften in gedaan kunnen worden, en nu komt het: Wij zouden het fantastisch vinden als we deze actie met meerdere clubs uit onze scene konden ondersteunen. Dat zou ons initiatief een geweldige boost en impact geven. Sowieso geeft het altijd een bijzonder gevoel om gezamenlijk ergens voor te gaan en het kan veel mooie dingen opleveren zoals een hogere opbrengst voor dit mooie doel en misschien een mooi stukje positieve PR voor onze brotherhood-cultuur. We hopen dus dat jullie in dezelfde week ook je bar-omzet, of een deel ervan, zouden willen offeren. Als je mee wilt doen zou je mij dat dan, uiterlijk volgende week zaterdag 10 December, willen laten weten via hopr@ziggo.nl. Wij kunnen de dan de boel coördineren en jullie op de hoogte houden van de vorderingen.”

Serious Request is een initiatief van radiozender 3FM. Dit jaar is het alweer de achtste editie. Drie DJ’s sluiten zich een week lang op in een glazen huis en maken daar 24/7 radio. De platen die ze draaien worden alleen gedraaid in ruil voor geld. Hier is het allemaal mee begonnen. Door de jaren heen is er om het glazen huis heen een landelijke actie-bom ontstaan en wordt er door een groot deel van Nederland geld verzameld en gedoneerd. Inmiddels zijn er al 12 miljoen mensen geholpen in 50 verschillende landen.”

Waarvoor wordt er geld verzameld?
“Dit jaar gaat de opbrengst van ‘Serious Request’ naar moeders die slachtoffer zijn van oorlogen. Moeders verliezen hun man en/of zonen aan gevechten. Deze moeders staan er dan alleen voor om zowel de kostwinning, als de verzorging en opvoeding van het gezin op zich te nemen. Daarnaast zijn in sommige trieste gevallen de vrouwen ook nog eens slachtoffer van seksueel misbruik door plunderaars.
Erik Corton, een getatoeëerde Rock’n Roll DJ van 3FM en ambassadeur voor het Rode Kruis heeft verschillende reportages gemaakt om een indruk te krijgen in welke situaties deze mensen moeten leven. Daarnaast is er op de website van Serious Request alle informatie te vinden die je verder wilt weten: Serious Request 2011”

“Wij willen op een manier die dicht bij ons ligt, gezellig in het clubhuis onder het genot van een drankje, een steentje bijdragen aan dit leed.”


See you the 22th @ God’s Place! Ruusbroecstraat 205, Zwolle.
L&R,
Hopr,
God’s Squad CMC Associates
The Netherlands
hopr@ziggo.nl
06-30784301

No comments:

Post a comment