Monday, 28 November 2011

Training Motorrijders Succes

Gesubsidieerde Training Motorrijders in West-Overijssel groot succes

De training voor motorrijders die afgelopen jaar door de provincie Overijssel gesubsidieerd is, heeft ruime belangstelling getrokken. In totaal deden 190 motorrijders mee.
Motorrijden geeft een heerlijk gevoel van vrijheid, wel is de kans op een ongeval relatief groot. Door aan de VRO-R mee te doen is geleerd om jouw ongevalrisico te verkleinen. Inwoners van West-Overijssel konden de cursus met fikse korting volgen.
Zelfs de meest ervaren en best getrainde motorrijder handelt in een noodsituatie altijd volgens zijn overlevingsinstinct en 'vergeet' vaak de geleerde technieken. Conclusie: voor motorrijders is het voorkomen van een ongeluk cruciaal.

De training kost normaal €240,- maar de deelnemers betaalden dankzij de overheidssubsidie slechts € 50,-. Het ROVO in Overijssel heeft samen met de KNMV de trainingen georganiseerd omdat uit de ongevallencijfers blijkt dat motorrijders een relatief hoog risico lopen om ernstig gewond te raken of te overlijden bij een verkeersongeval. Het doel van de training is dan ook het verhogen van de rijvaardigheid en het verbeteren van de risicoperceptie. Door de grote belangstelling en de zeer positieve waarderingen van de deelnemers heeft de provincie Overijssel besloten om dit project ook in 2012 weer uit te voeren
In de vernieuwde VRO-R werd geleerd, onder leiding van deskundige KNMV-instructeurs, te anticiperen op de verkeerssituatie. De eendaagse training maakte gebruik van videoanalyse, waarbij de videobeelden inzicht gaven in de wijze van motorrijden en die van de medecursisten.
Het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) vindt de VRO-R training bijzonder waardevol en biedt inwoners van West-Overijssel daarom ook in 2012 een fikse korting op de cursusprijs. Na afloop van de training ontvang je een certificaat waarmee je bij diverse verzekeringsmaatschappijen korting ontvangt op de verzekeringspremie van je motor.
Deelnemende gemeenten in 2011 waren Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

No comments:

Post a Comment